המוצר הזוכה לתערוכת Namm 2018, ע״יי מגזין Sound On Sound ו-Music Radar. אחרי הטירוף וההצלחה של האנלוג מגיע תורו של הדיגיטל האינסופי והורסיטילי ומה הכי מעניין אם לא - סינטזת FM עם כל הטוב שיש בסיקוונסר של אלקטרון.
סינטזת FM היא דבר שהרבה מאיתנו ניגשים אליו בחשש אך בסקרנות רבה. שיטת ה-FM, מבוססת על איפנון של אוסילטור אחד ע״יי השני (בתמצות מאוד גס). Operators (Modulators) and Carriers, כאשר אחד מהווה את הסיגנל שאנחנו שומעים והשני, בהתאם למעטפת שתקבעו, יאפנן וישנה את הגל השמיע. כמובן שאין הגבלה ל-2 Operators, ועל מנת להגיע לסאונדים מעניינים הרבה פעמים משתמשים בשילוב של מספר גדול יותר של אופרטורים.
אחד המפתחים הראשיים של ה-Digitone (מצורף סרטון בחלק התחתון של הדף), ביצע מחקר יסודי ואישי במיוחד בכל הקשור לסינטזת FM וכל הסינטיסייזרים האגדיים והקלאסיים שעשו שימוש בשיטה זו.
המסקנה של המחקר הייתה לנסות ולהוריד את כמות האופרטורים ללא פשרה באפשרויות ה-״פיסול״ האינסופיות של הסאונד, אך לפצות ע״יי רכיבים נוספים שלא תמיד היו זמינות בסינטיסייזרים כמו פילטרים מסוגים שונים - Multimode. מנועי אפקטים הכוללים ריוורב, דיליי, קורוס, אוברדרייב הניתנים לשליחה אינדיבידואלית ועוד אפקטי אינסרט על המאסטר כמו דיסטורשן וקומפרסיה.
החזון של אלקטרון היה להנגיש את שיטת הסינטזה הזו לכולם ע״יי שימוש בכמה אלגוריתמים שונים שדרכם ניתן להבין את זרימת הסיגנל בצורה הרבה יותר מובנת ולעצב את הסאונד מבלי שצריך באמת להבין את היחסים המתמטיים העומדים מאחורינתיב של פריסט FM מורכב וארוך.
בתפריט הניווט של בניית הסיגנל תמצאו את Synth1 ו-Synth2 - שם בראש ובראשונה תבחינו באלגוריתמים לבחירה וכל מה שקשור לכיוון הטון, צורות גל, יחס פעולה בין האופרטורים, פידבק ופרמטרים נוספים. כמובן שבמיטב המסורת השוודית, הכל ניתן ל-Parameter Lock!!
החלפת האלגוריתם, איזון המיקס בין האופרטורים הפעילים ( Wavetable),
בהמשך השרשרת יש פילטר Multimode (לכל קול | Per Voice) עשיר פרמטרים שדרכו תפסלו את הטון והצבע. מעגל Overdrive לכל Voice.