עשר שנים חלפו מאז חשיפתו של ה- OP-1 שהיווה מהפיכה בתחום היצירה וההפקה המוזיקלית - קפיצה של טכנולוגיה, של חווית משתמש ומהפיכה כללית בגישה של עיצוב ופיתוח כלים יצירתיים.
ה- OP-Z כמו ה-OP1. הוא מכשיר של כמה פונקציות שונות על מנת להכיל ולספק את האימפולסים היצירתיים שלכם. הגודל הקומפקטי לא מעיד על עשירית מהערך של המכשיר, מבחינת כמות השעות האינסופיות שתבלו בלנגן ולכתוב עליו מוזיקה. בראש ובראשונה - סינטיסייזר וסיקוונסר (אודיו ווידאו). אספקט לא פחוד חשוב מרכיבים אנלוגיים רומנטיים של כלי יצירה, הוא ממשק המשתמש ואופן האינטגרציה שלכם עם המכשיר - סיקוונסרים הם לא דבר חדש ובעולם שבו לכולם יש תוכנת DAW מתקדמת, קשה להפתיע. Teenage Engineering הטמיעו את אחד הסיקוונסרים הכי מעניינים והכי עמוקים שאפשר בתוך מינימום מארז! 16 ערוצים שונים ששולטים על כל אספקט אפשרי ביצירה אלקטרונית הכוללת גם ויזואלים כחלק מההופעה.
הרושם הראשוני של קהילה שנוטה להיות מקובעת מעט, היה מאוד סקפטי כלפי הכפתורים הצבעוניים והגודל הקומפקט, אך במהרה הפך המכשיר לקאלט וסמל של חדשנות בעולם הסינטיסייזרים והכלים האלקטרוניים. גם לאחר חלוף של כמעט עשור, כפי שאתם בטח הספקתם להבין, הOP-1 תמידית אוזל מהמלאי.
ה-OP-Z פקח עיניים ושמט לסתות בפירסומים הראשונים בדיוק כמו שציפו המפתחים ומעצבי המוצר של החבר׳ה השוודים, ואף דחפו את הגבולות עוד יותר - מכשיר עוד יותר קטן, ללא מסך משל עצמו (השתמשו במסך של האייפון שלכם או האייפד), כמובן במחיר נגיש הרבה יותר אך עם לא פחות אופציות הפקה, נגינה ואף יצירת תוכן וידאו.
מאפיינים ואופן פעולה:
ה- OP-Z הוא מכשיר עצמאי לחלוטין, המכיל בתוכו סיקוונסר מתקדם המיועד לכתיבת קטעים מורכבים מבחינת משקל ומקצבים, וריאציות מבוססות שינויי פרמטרים לכל צעד ומספר כלים שונים לעיצוב סאונד כולל - מנועי סינטזה שונים, סאמפלרים. מלבד היותו סיקוונסר מוזיקלי, המכשיר גם מאפשר סיקוונסינג והפעלה של וידאו ותמונות ושליטה ב- DMX - פקדי תאורה.
הממשק המינימליסטי לא מחסיר כלום, כאשר כל הפידבק הויזואלי מבוסס על נורות לד המסמנות את המתרחש. אם בכל זאת, חשקה נפשכם בפידבק ויזואלי מפורט יותר, תוכלו להשתמש במכשיר נייד או בטאלבט - iOS מלבד זאת, ה-OP-Z מכיל חיבור USB-C, הניתן לשימוש גם כ- HOST וגם כ- Device. הכוונה היא: ניתן לחבר אליו מקלדת שליטה או להשתמש בו כמקלדת שליטה וסיקוונסר. מבחינת יציאת שמע, ה- OP-Z, מכיל יציאה סטריאופונית על גבי 1/8 TRS המאפשרת סיגנל של Headphones Out או Line Out. אספקת המתח של המכשיר מתבצעת באמצעות סוללה (ניתנת להחלפה) או באמצעות ה- USB-C.
סיקוונסר:
כל טראק משישה עשר הטראקים, רץ עצמאית לחלוטין, עם מהירות ואורך אשר נקבע על ידכם. לכל ״ערוץ״ שכזה, יכולות להיות נקודות לופ משל עצמו, כיווניות שונה ורנדומליות. מ1 עד 144 צעדים לכל טראק ואפשרות קוואנטיזציה על הגריד או ללא קוואנטיזציה בכלל. המטרה בהשקעה של Teenage Engineering בפיתוח של הסיקוונסר ברמות כאלו היא ההבנה שאופן הכתיבה והתוצאות הורסטיליות מייצרות תוכן מגוון ודינמי במהירות. הקומפוזיציה שלכם תוכל להיות דינמית ומעניינת מספיק לאורך זמן גם על סיקוונס שלכאורה קצר מאוד. שכבה נוספת של הסיקוונסר היא ה-Step Components -שכבה המאפשרת לכל צעד להכיל סט ערכים שונה לדוגמא: אפקטים נקודתיים, לופים ורטריגרים וכו...
מנועי סינטזה וחבילות סאמפלים:
16 חבילות של דגימות המחולקות לקטגוריות כגון: Kicks, Snares, Percussions וכו... נבחרו בקפידה ע״יי מנהלי המוצר של TE - תהיו בטוחים שברפרטואר שלהם יש טעם מגוון וטוב של תוכן. בכל מקרה, תוכלו להוסיף דגימות שלכם כאוות נפשכם בקלי קלות.
8 מנועי סינטזה נכון לעכשיו המיועדים לתפקידים וגוונים שונים. פאדים, בייסליינים, Plucked Sounds ו-SFX. דרך האפליקציה של הOP-Z תוכלו לעדכן מנועי סינטזה נוספים אשר יהיו זמינים בעידכונים עתידיים.
ל- OP-Z שני נתיבים לאפקטים מקביליים שונים: דיליי, ריוורב, ביט קראשר ודיסטורשן. גם פה, תהנו מעידכונים ותוספים של אפקטים נוספים בעתיד.