Kali Audio - LP-6 White 2ND WAVE מוניטור אולפני 6.5״ - הדיוק המקסימלי שאפשר לקבל במוניטורים בתקציב נגיש!
סנסציה בעולם המוניטורים!
החברה מדרום קליפורניה שלקחה על עצמה את המשימה, לייצר את המוניטורים המדוייקים ביותר שניתן בתקציבים נגישים. נכון לעכשיו, אין אף מגזין או אתר סיקורים בתחום האודיו שנשאר אדיש ל- Kali Audio LP-6! לינקים לביקורות בפירוט המלא. כל הדברים החשובים בעת בחירת מוניטורים נלקחו בחשבון: איזון תדרים לאורך ספקטרום רחב מאוד, תמונת סטריאו ברורה מאוד ע״יי תכנון תיבה נכון, עיוות הרמוני מינימלי ואפס דיסטורשן - כל זאת, ללא פשרות על עוצמה או תחום דינמי.
מאפיינים ראשיים של ה- LP-6 2nd WAVE:
מוניטור אולפני בתצורת 2Way - וופר בגודל 6.5״ , טוויטר 1" מסוג Soft Dome.
הגברה 40W + 40W באמצעות מגבר Class D.
היענות תדרים: (39Hz-25Khz (-10db, לעומת (47Hz-21Khz (-3db.
עוצמה - 115db SPL.
כיווני EQ לפי מיקום המוניטורים.
חיבורים - XLR/TRS Balanced או RCA Unbalanced.
מימדים ומשקל - H x W x D: 359 x 222 x 260 mm, משקל ליחידה - 7 קילוגרם.
כאנשי סאונד קודם כל, אין דבר שאנחנו אוהבים לבחון יותר מרמקולים המיועדים לשימוש אולפני מקצועי - מוניטורים. כל הידע והנסיון בעולם ההקלטות וטכנאות האולפן לא ישפיעו על הסאונד שלכם כמו הסיגנל שבוקע מהרמקול (ומהחדר). המוניטורים הם בעצם העיניים שלכם.
אבחנה נכונה וחסרת שיקולים זרים בטיב של מוניטורים היא אחד הדברים הכי מאתגרים בעולם האודיו המקצועי. המיקום של המוניטורים בחדר, המימדים של החדר, אלמנטים של ספיגה ופיזור - כל אלו פרמטרים משתנים המשפיעים של עד כדי 20db שינויים במעלה הספקטרום.
חוץ מכך, כולנו אוהבים להשתמש במונח ״ Flat״, אך ברגע האמת, בחדרי ההאזנה, הנטייה היא לבחור דווקא לפי ההנאה והחוויה הסובייקטיבית.
סדרת ה-LP היא חד משמעית הצלחה מסחררת, מוניטור אולפני מצויין במחיר זול ביותר.
מעולם לא הצלחנו לקבל תמונה כל כך מאוזנת וברורה ממוניטורים אשר תוקצבו פחות מ-5000 ש״ח.
ה-LP6 מאפשרים לכם לשמוע את כל הפרטים במיקס בצורה מאוזנת לאורך הספקטרום.
יש יותר מדי בס? תשמעו את זה מיד.
חסר גבוהים? גם כן תשמעו את זה מיד.
ביקורות:
כשנתקלנו ב- Kali Audio לראשונה, ראינו שמדובר בהרבה פיתוח ומחקר, אבטחת איכות ומעט מאוד שיווק מבוסס גימיקים ואקזוטיקה. המחיר של זוג מוניטורים מקצועיים אמור לגלם בתוכו שעות של בדיקות וכיול ובסופו של דבר להציג פרמטרים מדידים.
בתחום התקציב הגבוה של מוניטורים הרבה יותר קל לפגוע במוניטורים טובים אך בתקציבים הנמוכים ביותר קיימים פערים אדירים בין היצרנים. לכן Kali Audio משכו את תשומת ליבנו מהשניה הראשונה שראינו אותם, משהו בעיצוב התיבה והאלמנטים הרגיש מאוד נכון, ולכן החלטנו לנסות ולשמוע בעצמנו. מעבר לכך, הוחלט לתת לאנשי מקצוע מנוסים לעשות עליהם מיקס, התוצאה הייתה בהחלט חד משמעית, מיקס הרבה יותר ברור ומאוזן לאורך הספקטרום.
היענות תדרים ותגובת בס:
הוופר אשר קיים ב- LP6 / LP8 מונע ע״יי מגנטים גדולים יותר וקפיצים גדולים יותר בהשוואה לרמקולים מתחרים באותם רמות מחיר.
הגברה וקרוסאובר:
תיכנון ועיצוב של מוניטור אקטיבי כרוך בידע הנדסי החולש על כמה מדעים מדוייקים - אלקטרוניקה ומכניקה (אקוסטיקה).
בתצורת מוניטורים כמו ב- LP-6 - הושקע מחקר נרחב ופיתוח של הנדסה אלקטרונית על מנת למקום נכון את נקודת ה- Crossover בין הוופר לטוויטר.
ה- Lone Pine 6 הוא מוניטור Two Way אשר מורכב מ-2 אלמנטים - וופר וטוויטר.
הוופר בגודל של 6.5״ - יורד לתדר נמוך עד כדי 39Hz ונדחף ע״יי 40W של עצמה.
הטוויטר בגודל 1״ - מגיע עד ל- 25Khz וגם כן מקבל 40W מהמגבר.
נקודת החיתוך קובעת את הנקודה בספקטרום שבה האנרגיה (המתח החשמלי מהמגבר) תוקדש לוופר או לטוויטר. נקודת ה- Crossover תהיה ב1.5Khz- על מנת לשמור על איזון נכון בין האנרגיה המוקדשת לתווך התדרים הגבוה לבין הנמוך.
תיכנון הקרוסאובר הוא אחד השלבים הכי חשובים בהנדסה של רמקול, במיוחד רמקול אשר מיועד לשימושים קריטיים ביותר כמו מיקסים. קרוסאובר המתוכנן לא נכון עלול לגרום ל-״בור״ מסויים בספקטרום התדרים או לחילופין, הגבר בעוצמה.
תמונת סטריאו וסוויט ספוט.
תפיסת המרחב הסטריאופוני בזמן מוניטורינג היא פרמטר לא פחות חשוב מהיענות תדרים.
עיצוב לא מספק של תיבה וטוויטר פעמים רבות יוצר בעיות פאזה, סיגנל לא אמין הנגרם מהחזרים המגיעים מהתיבה עצמה ועוד תופעות אשר גורמות לניטור לא אמין.
שווה להתעכב קצת על הטכנולוגיה של Kali Audio , 3D Imaging wave guide עושה שימוש במדידות מתקדמות של האאוטפוט של הסאונד מהרמקול לפי
תיכנון מדוייק של התיבה - באיזור הטוויטור ובאיזור הוופר.
כאשר ההחזרים של גלי הקול חופפים עם המקור מבחינת התוכן, חווית ההאזנה הופכת לברורה יותר ואף יוצרת תחושה של תלת מימדיות אצל המאזין. כל אלמנט במיקס מקבל את המקום שלו במרחב הפיזי - ימין, שמאל, למעלה, למטה, קדימה ואחורה.
שיטה טובה לבדיקה של מוניטורים היא הקלטה של קול אנושי מוכר ע״יי מיקרופון טוב. אבחנה במיקום של מיקרופון בחדר ע״יי אנליזה של ההדהוד תאפשר לכם לדעת עם הרמקול מספר את הפרטים הדרושים.
רעש עבודה נמוך ביותר.
כמעט בכל מוניטור קיים איזור המשחרר את לחץ האוויר הנגרם כתוצאה דחיפה של גלי קול.
בגלל תנועה משתנה של אוויר היוצא מצינור ה- Reflex נוצר רעש עבודה מסויים שגם כן מעפיל על תחום תדרים מסויים ומצמצם את התחום הדינמי שאנו שומעים ע״יי הגדלת רעש רצפה.
עיוות - Distortion / THD.
אחוזי עיוות נמוכים במיוחד:
ה- LP6 מצטיינים באחוזי דיסטורשן נמוכים במיוחד, בייחוד בהשוואה למוניטורים בדרגות מחיר דומות.
אפשר לומר בבטחון שה- LP-6 נהנים מ- 6db פחות דיסטורשן מהמתחרים שלהם במחירים דומים.
Boundary EQ Control -
למיקום של המוניטורים בחדר יש משמעות קריטית להאזנה. סוג המשטח שעליו מונח הרמקול, המרחק מהקירות, התקנה קבועה או סטנדים, לכל הפרמטרים האלה יש השפעה אדירה על השמע וכתוצאה מכך על ההחלטות שלכם בעת מיקס או הקלטה ( Tracking).
בקלות ניתן לשמוע שכשאשר זזים קדימה ואחורה בסוויט ספוט, התחום התדרים הנמוך (בס) משתנה בהתאם למיקום והמרחקים מהקיר שמאחוריהם - ביטול או הגבר של תדר הנובע מגל עומד.
למזלנו, כל התרחישים אשר נפוצים באולפנים מקצועיים וביתיים למיקום והנחת מוניטורים הם לרוב צפויים. המהנדסים של Kali הוסיפו הגדרות EQ הנשלטות באמצעות סוויצ׳ים לכל התרחישים האפשריים.
כל המדידות נעשו באולפני Village ב- Los Angeles על מנת להבטיח את האמינות הגבוהה ביותר.
8 מצבים שונים ו-2 בקרי Trim לתדרים הגבוהים או הנמוכים, יבטיחו סיטואציה שבה תוכלו להגיע לסאונד מאוזן.